Cumhurbaşkanlığı’ndan İdari İzin Genelgesi
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 13 Mart 2020 tarihli, 3 maddelik idari izin genelgesi yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 13 Mart 2020 tarihli, 3 maddelik idari izin genelgesi yayımladı.
Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı gruplar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılacak
Ayrıca, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu olan kadın çalışanların yıllık izin talepleri karşılanacak, yıllık izin hakkı olmayanlara mazeret izni verilecek.
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının başta okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar yıllık izin talepleri karşılanacak, yıllık izin hakkı bulunmayanlara mazeret izni verilecek.
